Cybersäkerhet – en ständigt växande marknad

 

Cybersäkerhet blir en allt viktigare fråga i dagens digitala värld. I takt med att cyberhoten ökar, ställs det högre krav på robusta säkerhetslösningar. För investerare som vill få exponering mot denna dynamiska och snabbt växande marknad, utan att behöva äga enskilda aktier direkt, erbjuder Strivo ett spännande alternativ: Trackercertifikat Cybersäkerhet. Detta certifikat ger möjlighet att investera i bolag som är ledande inom cybersäkerhet.

Tracker Cybersäkerhet

Var 39:e sekund inträffar en cyberattack, det vill säga en digital attack som avsiktligt försöker få obehörig åtkomst till datorsystem för att stjäla, ändra eller förstöra data. Cyberattacker kan drabba både företag och privatpersoner och kan ge allvarliga konsekvenser, såsom att användardata äventyras eller affärssystem låses. Det innebär ofta stora kostnader för den drabbade, den genomsnittliga kostnaden för ett bolag som utsatts för en cyberattack uppskattas uppgå till 4,88 miljoner dollar. Detta innefattar lösensummor, men även kostnader som uppkommer i samband med att ett bolag tvingas stänga ner sin verksamhet och/eller investera i nya IT-lösningar. 

I och med den ständigt utvecklade digitaliseringen, exponeras vi i större utsträckning för denna typ av säkerhetsrisker, vilket i sin tur kräver ökad cybersäkerhet. Därav har cybersäkerhetssektorn snabbt blivit en av de mest expansiva branscherna på den globala marknaden.

År 2021 uppskattades cybersäkerhetsmarknaden vara värd 217 miljarder dollar och förväntas växa till 345 miljarder dollar år 2026, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 9,7 procent.

Trackercertifikat Cybersäkerhet ger investerare exponering mot en korg av 15 noggrant utvalda bolag inom internetsäkerhet. Dessa bolag är utvalda från indexen Solactive Cyber Security Thematic Index NTR och The Prime Cyber Defense Index. Urvalet sker genom en flerstegsprocess. Inledningsvis sorteras bolag med färre än fem analytiker bort, det vill säga bolag som inte bevakas av fler än fem experter utesluts, för att säkerställa att endast noggrant analyserade bolag inkluderas. Vidare exkluderas bolag med låg likviditet, samt de bolag som har säte i Kina. De kvarvarande bolagen rankas sedan baserat på analytikernas köprekommendationer, där de 15 bolagen med högst andel köprekommendationer inkluderas i certifikatet.

Sammanfattningsvis ger Trackercertifikat Cybersäkerhet investerare en chans att delta i den dynamiska och växande marknaden för cybersäkerhet. Genom en noggrann urvalsprocess och exponering mot ledande företag inom sektorn, kan investerare ta del av den rörliga digitaliseringen och därmed de medföljande säkerhetsbehoven.

Informationen skall inte uppfattas som ett erbjudande, uppmaning eller rekommendation att göra en investering. Skäliga ansträngningar har gjorts för att garantera riktigheten av informationen, men det kan aldrig uteslutas att den baserats på oreviderade eller icke verifierade siffror och källor. Investeringar i finansiella instrument är förknippat med risk. Investeringen kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning.

3-årsjubileum för vårt trackercertifikat

13 december 2024

I fondkretsar brukar man säga att innan det har gått tre år har man inget så kallat "track record". Nu, drygt tre år efter lanseringen av Trackercertifikat Emerging Market Value, har vi nått denna milstolpe - vilket vi vill passa på att uppmärksamma.

Strivo breddar sitt diskretionära erbjudande

08 december 2024

Strivo lanserade nyligen fyra nya modellportföljer som ett komplement till den befintliga diskretionära förvaltningen. Olle Gustafsson som är ansvarig förvaltare berättar om de nya portföljerna, varför de lanseras och vilka kunder de riktar sig till.

Förvaltarkommentar portföljförvaltning november

02 december 2024

Under november har den ganska ”extrema” utvecklingen från oktober fortsatt med generellt svaga aktiemarknader över hela världen, utom i USA, där börserna tvärtom har utvecklats mycket starkt. Utvecklingen påminner mycket om oktober, men med skillnaden att Strivos diskretionära portföljer utvecklades sämre än respektive jämförelseindex. Balanserad ökade med 0,1 procent, Offensiv med 0,7 procent och Aggressiv med 1,0 procent. Med en endast månad kvar på året har portföljerna stigit med goda 10,8 procent, 12,7 procent, respektive 14,1 procent, det vill säga att de två första har gått bättre än jämförelseindexen.